Metodologiaseminaari 2011

 TIEDON TUOTTAJAT JA KULUTTAJAT – 10. METODOLOGIASEMINAARI

 27.4.2011 Diak Etelä, Helsinki (Sturenkatu 2)

Ohjelma:

9.00 Aloituskahvi

9.30 Seminaarin avaus, Sakari Kainulainen, tutkimusjohtaja Diak

Juha-Pekka Liljander, Praban puheenjohtaja

10.00 Kokemustutkimus tiedon tuottamisen muotona

Tutkimuspäällikkö Susanna Hyväri,

11.00-12.00 Lounas

 

12.00 Sessiot

1. Pedagogiikka tiedon tuotantona pj. H. Kotila

2. Metodologiset lähestymistavat tiedon tuotantoon pj. A. Mutanen

3. Tiedon tuotanto yhteiskehittelynä pj. T. Rautkorpi

4. KatuMetro – tutkimus kuntapäätöksenteossa pj. Elina Ekholm

14.30 Kuinka yksinäisyys politisoidaan. Professori Juho Saari

, 15.30 Loppukeskustelu

 

 

 

 

 

Pedagogiikka tiedon tuotantona pj. H. Kotila

Onko oppiminen tiedon rakentelua vai uuden tiedon luomista? Tämä kysymys pohdituttaa ammatillisen osaamisen oppimisen rinnalla. Toivomme alustuksia, jotka tuovat esille erilaisia näkökulmia ja ratkaisuja oppimiseen ja pedagogiikan kehittelyyn.

 

Metodologiset lähestymistavat tiedon tuotantoon pj. A. Mutanen arto.mutanen(at)gmail.com

Tiedon tuottaminen, arvioiminen ja soveltaminen ovat monin tavoin kytkeytyneet toisiinsa. Filosofinen tarkastelu keskittyy aiheen käsitteellis-metodologiseen tarkasteluun. Toivomme alustuksia, joissa tuodaan esiin tiedon tuottamiseen, arvioimiseen ja soveltamiseen liittyvää käsitteellis-filosofista problematiikkaa. Käsittely voi liittyä joko konkreettisiin ja käytännöllisiin tapauksiin tai yleisempään problematiikkaan.

 

Tiedon tuotanto yhteiskehittelynä pj. T. Rautkorpi

Ammattikorkeakoulujen TKI-työ on toimimista laajoissa yhteistyöverkostoissa, mutta se ei vielä tarkoita että itse tiedon rakentelua toteutettaisiin aidosti verkostomaisesti, demokraattisesti ja jatkuvassa vuorovaikutuksessa. Millaisia voisivat olla yhteiskehittelyyn perustuvat työtavat, joilla eri alojen ammattilaiset toimivat keskenään ja asiakkaidensa kanssa projekteissa jatkuvassa neuvottelevassa ja kohteellisessa solmutyöskentelyssä? Aiheen käsittelytapa on vapaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.